Superpenzioner

Dobrodošli na moj blog o odnosu prema penzionerima u BiH

24.04.2017.

Obavijest za one koji prate moj blog Superpenzioner

Obavijest za one koji prate moj blog  Superpenzioner

U Dnevnom avazu od 16.04.2017 godine predsjednik Saveza penzionera Federacije gospodin Mehmedalija Rapa poručio je da će se penzioneri 25 aprila na zasjedanju Skupštine odrediti o novim radikalnim potezima zbog sve lošije situacije u kojoj se nalaze. Opcije su kako tvrdi masovni protesti ali i još radikalnije metode, poput građanskog neposluha te blokade institucija sistema.

Iz javnih medija sam saznao da će 27.04.2017 Federalna vlada predložiti po hitnom postupku Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvajanje Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju (PIO/MIO).

 

Jasno je nakon ovih informacija da će redovni penzioneri ponovo po ko zna koji put u zadnjih 10 godina uz pomoć Saveza penzionera biti prevareni i novim zakonom još više opljačkani.

 

Želja mi je bila da na tom skupu u ime potpisnika peticije sa još trojicom penzionera upoznam učesnike o onom o čemu u blogu pišem od 2008 godine. Nažalost u telefonskom razgovoru sa Predsjednikom  (kome dostavljam sve što pišem u blogu) nisam mogao dobiti informaciju ni gdje će biti ni kada će početi sastanak.  Čak i ako dođemo u Sarajevo saopćeno mi je da nam se neće dozvoliti ni da uđemo u salu u kojoj će biti Skupština, a kamo li da se obratimo učesnicima.

I ovaj put o položaju penzionera odlučivat će samo oni koji za svoj rad  na bilo kom radnom mjestu u institucijama Saveza primaju mjesečnu nadoknadu koja ni jednom od tih učesnika nije manja od 20%  njihove penzije a zna biti i preko prosječne plate u Federaciji.. Znaju svi ti učesnici Skupštine da će te novce primati  doživotno ako ne budu“TALASALI“ i da će biti zamijenjeni podobnim i poslušnim ako ne zastupaju ono što se od njih traži čak i kada je   nezakonito. Ipak je ta nadoknada svakog mjeseca daleko veća od  povećanja penzije od 5% koja se jednom dogodi poslije 3,5 godine . Zato nema protesta, tužbi i zato su internetski nepismeni (ne informirani) i novčano nesposobni (da plaćaju advokate) redovni stariji penzioneri zlatna koka javnom sektoru, korisnicima budžeta i političarima na vlasti.  Zapitaju li se političari i oni koji im u tome pomažu do kada će to trajati i koliki mogu biti sudski troškovi i odštete sada već u dovoljnoj mjeri informiranim i opljačkanim penzionerima ?

Superpenzioner
<< 04/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

MOJI LINKOVI


MOJI FAVORITI
Vangellis
Optimistično presimistična
Ters. I šta sad mogu?
kamilica
Laprdam_sta_stignem
Mirišljavka.
gradcednostizemljebozjemilosti
Pisma normalne zene iz ludnice
Pjesme, priče i crtice - danielov haiku = Daiku
modrarijeka
Voli me i ne voli me.
Strangers In The Night
U urbanoj sahari života
Florence
Pedantni čuvar svojih dilema
the story of a girl
Ja sam budućnost !
IN MEMORIAM DENIS GARAGIC
There and back again
Balkan Channel
Raznosiš mi blato po kući
ein jeder engel ist schrecklich
UvijekSlugaNikadGospodar
ma dobro je, haj
GORNJA PUHARSKA
VRAŽIĆANI CIJELOG SVIJETA
RODNA GRUDA
Osmijeh jedne žene
Osećanja. O. Sećanja.
Carte blanche
Teren je težak Sudija te krade Igraš kao autsajd
Saudade, meu amor?
Princ of Perversia
Blog before time
search_and_destroy
Apsolviram na sebi
Jedinstvena Bosna i Hercegovina
He is My Soulmate
Entropija
Go Ask
Dzemat Helsinki
Pokušaj oslobađanja
Gracias a la Vida
Postapokalipto
Stani mi na prste
Prosjek.
A paranoid schizophrenic walks into a bar...
Elegisanja Eglenisanja
Ispovijesti jedne budale
Zovem se Crvena
više...

BROJAČ POSJETA
274623

Powered by Blogger.ba