Superpenzioner

Dobrodošli na moj blog o odnosu prema penzionerima u BiH

24.04.2017.

Obavijest za one koji prate moj blog Superpenzioner

Obavijest za one koji prate moj blog  Superpenzioner

U Dnevnom avazu od 16.04.2017 godine predsjednik Saveza penzionera Federacije gospodin Mehmedalija Rapa poručio je da će se penzioneri 25 aprila na zasjedanju Skupštine odrediti o novim radikalnim potezima zbog sve lošije situacije u kojoj se nalaze. Opcije su kako tvrdi masovni protesti ali i još radikalnije metode, poput građanskog neposluha te blokade institucija sistema.

Iz javnih medija sam saznao da će 27.04.2017 Federalna vlada predložiti po hitnom postupku Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvajanje Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju (PIO/MIO).

 

Jasno je nakon ovih informacija da će redovni penzioneri ponovo po ko zna koji put u zadnjih 10 godina uz pomoć Saveza penzionera biti prevareni i novim zakonom još više opljačkani.

 

Želja mi je bila da na tom skupu u ime potpisnika peticije sa još trojicom penzionera upoznam učesnike o onom o čemu u blogu pišem od 2008 godine. Nažalost u telefonskom razgovoru sa Predsjednikom  (kome dostavljam sve što pišem u blogu) nisam mogao dobiti informaciju ni gdje će biti ni kada će početi sastanak.  Čak i ako dođemo u Sarajevo saopćeno mi je da nam se neće dozvoliti ni da uđemo u salu u kojoj će biti Skupština, a kamo li da se obratimo učesnicima.

I ovaj put o položaju penzionera odlučivat će samo oni koji za svoj rad  na bilo kom radnom mjestu u institucijama Saveza primaju mjesečnu nadoknadu koja ni jednom od tih učesnika nije manja od 20%  njihove penzije a zna biti i preko prosječne plate u Federaciji.. Znaju svi ti učesnici Skupštine da će te novce primati  doživotno ako ne budu“TALASALI“ i da će biti zamijenjeni podobnim i poslušnim ako ne zastupaju ono što se od njih traži čak i kada je   nezakonito. Ipak je ta nadoknada svakog mjeseca daleko veća od  povećanja penzije od 5% koja se jednom dogodi poslije 3,5 godine . Zato nema protesta, tužbi i zato su internetski nepismeni (ne informirani) i novčano nesposobni (da plaćaju advokate) redovni stariji penzioneri zlatna koka javnom sektoru, korisnicima budžeta i političarima na vlasti.  Zapitaju li se političari i oni koji im u tome pomažu do kada će to trajati i koliki mogu biti sudski troškovi i odštete sada već u dovoljnoj mjeri informiranim i opljačkanim penzionerima ?

Superpenzioner
<< 04/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

MOJI LINKOVI


MOJI FAVORITI
Gracias a la Vida
PosteniPravedniPametniPravi
titolitarizam
Gledano okom žene
lomljivo
Voli da bi te Allah volio
Balkan Channel
Laprdam_sta_stignem
Evropejka u raljama života
Remember me
Zoetrope
Beautiful disaster
va§IONka
Sad ti drugi sviraju
ma dobro je, haj
kamilica
Jedna, jedina balada mog srca...
Žena mrtvog pjesnika
Panimpresionizam
WRITTEN BY URSA
bhlopta
ein jeder engel ist schrecklich
Blog before time
DNEVNIK SLUČAJNOG PROLAZNIKA
u Haosu je Red..
search_and_destroy
A onda padne noć, prokleto dugi sati...
Jedinstvena Bosna i Hercegovina
NEZAPOSLENOST U HRVATSKOJ JE KRVAVA RAK RANA
Dio moga tijela
Esprit de finesse.
Princ of Perversia
Somewhere Out There
Postapokalipto
MINUSPLUS
Nihad Liu
Dišem
samac sred svemira
Carte blanche
neka lutko, uredu je...
Adidovska.
UNLIMITED ZONE
Sanjaću dan da se ostvari san ❤
Na granici sjećanja
spagosmail
Go Ask
A paranoid schizophrenic walks into a bar...
Mirišljavka.
Florence
dvije tri rijeci
više...

BROJAČ POSJETA
278807

Powered by Blogger.ba